Gatherweg 22
8171 LC Vaassen
Tel. 06 - 203 606 76
info@dressagehorsesdegathe.nl
< Terug naar het overzicht

Van de reservebank naar kampioen Regio Friesland

03/03/2014

Yvonne Snieder was zeer succesvol op de Friese regiokampioenschappen. Met de KWPN merrie Gathe’s Dowendy S (v. Contango x Jazz) werd ze kampioen met 68.83% in het M1. Een avond ervoor stond ze nog op de reservelijst. Door het uitvallen van een geselecteerde nam ze deel aan het kampioenschap die ze met een ruime voorsprong won en waarmee ze een ticket voor het NK in Ermelo verdiende.

Als vierjarige nam de elite merrie Gathe’s Dowendy S, die gefokt is door Louky Hagens uit de Endy-lijn van topfokker Huub van Helvoirt, met succes deel aan de Centrale merriekeuring van Overijssel waarbij ze op kop werd geplaatst in de rubriek 4 jaar en oudere stermerries. Doordat de eigenaar Dressage Horses De Gathe te Vaassen niet uit de provincie Overijssel kwam mocht ze niet deelnemen aan het kampioenschap. Wel wordt in het verslag van IDS vermeld: “Wel de beste van de dag maar geen kampioen”.

Gathe’s Dowendy S wordt door Yvonne Snieder uit Donkerbroek getraind en is recentelijk mede-eigenaar van de merrie geworden./


/